Funduskamerás vizsgálat

Fundus kamerás vizsgálat és elemzés


GLAUCOMA VIZSGÁLAT
A glaucoma vagyis a zöldhályog, azt jelenti, hogy szemnyomás növekedés jön létre, kóros előrehaladott esetben a szem belsőzugi folyadék zöldes zavaros színűvé válik és annak a sclérán (ínhártyán) áttetsző színe adja az elnevezését ennek a betegségnek.

Ha a szemnyomást, rendszeres szemészeti vizsgálat keretén belül, ellenőrizzük akkor nagyon korán felismerhetjük és kezelhetjük. A Diamond Optometria a zöldhályog vizsgálatában segítségére lesz!

CATARACTA VIZSGÁLAT
A cataracta vagyis a szürkehályog, a szemlencse elszürkülése, ami előrehaladott állapotban átlátszatlanná teszi a szemlencsét és ez által nem tud áthatolni a fény, ami erős látásromláshoz és vaksághoz vezethet.

A szürkehályog kiváltó oka az erős UV sugárzás maga az élettani oxidációs folyamatok lelassulása, vagy más betegségek másodlagos kísérő tünete lehet. Szintén korai szakaszban jól kezelhető megfelelő gyógykészítményekkel. Nagyon fontos a szürkehályog vizsgálat, ugyanis késői stádiumban műtéti beavatkozásra van szükség, aminek mindig van kockázata.

DIABETES RETINOPHÁTIA
Cukorbetegség okozta látóhártya elváltozás. Ez mindig kísérő betegség, ami jelenlegi legmodernebb tudomány szerint Fundus kamerával már korai szakaszban felismerhető és ezt követően terápiásan jól kezelhető.

MACULADGENERATIO
Szemfenék meszesedés és sárgafolt sorvadás. Ezt a betegséget a legnehezebb felfedezni időben, itt nagyon fontos a rendszeres szemészeti szűrővizsgálat és ott is a szemfenéki funduskamerás vizsgálat. Ezzel a műszerrel nagyon korai stádiumban kimutatható és felfedezhető. A szemfenék vizsgálatot követően jó eredménnyel terápiás készítményekkel kezelhető a betegség.

Miért a Diamond Optimetriai rendelőt válasszam?

Nálunk a Diamond Optometria rendelőjében minden műszer rendelkezésünkre áll, hogy ezeket a betegségeket ki tudjuk mutatni és szűrni, illetve ezt követően szakorvosi háttérrel megfelelő terápiás készítményes kezelést tudunk összeállítani személyre szabottan a páciens számára.

A készítmények amerikai és magyar gyógyszerkutatók készítményei, amelyek magas dózisú, koncentrátumok és ezért hatékonyan és rövid idő alatt fejtik ki a hatásukat. Ezek a készítmények általános gyógyszertári forgalomban nem kaphatók.