Amblyoplay

Amblyoplay

Amblyoplay egy olyan kezdeményezés, ami az amblyopia (lustaszem) kezelését célozza meg.

Az amblyopia az egyik leggyakoribb gyermekkori látászavar, amelyet általában a szemek közötti egyensúlytalanság okoz.

Az Amblioplay célja, hogy játékos módon segítse a gyermekeket az amblyopia kezelésében, például speciális játékokat és alkalmazásokat kínálva, amelyek segíthetnek a szemek közötti egyensúlytalanság kezelésében.

Ezen felül tanácsadást és támogatást is nyújthatnak a szülőknek az amblyopia kezelése során.

Hogyan működik az AmblyoPlay?


Az AmblyoPlay egy izgalmas és hatékony megoldás a látási problémák kezelésére. Interaktív játékokon keresztül végezhető el egy olyan táblagépen vagy számítógépen, amely már a birtokában van – tehát nincs szükség további felszerelésre.

KEZDJE EL A KÉPZÉST

Értékelés 


Kezdje el a bevezetési folyamatot, hogy azonosítsa az életkorát, a specifikus látási kihívásokat, és az AmblyoPlay ezeknek megfelelően adaptálja a látásterápiát.

Élvezet


Élvezze a terápiás folyamatot! Játssza az interaktív terápiás játékokat naponta 30 percig otthona kényelméből.

Javulás


A haladás nyomon követése lehetővé teszi a fejlődés monitorozását jelentések segítségével, és a látás pozitív változásainak tanúja lehet.

Tudományosan alátámasztott megközelítés


Az AmblyoPlay új, evidencián alapuló tanulmányokat alkalmaz a látásterápia logikájába. Az gyakorlatok struktúrája egy dichoptikus megközelítésen alapul, ami a piros és zöld szemüvegek kombinációján alapszik, valamint az adaptív szoftveren.

A tanulmányok kimutatták, hogy a dichoptikus megközelítés kombinálva az izgalmas gyakorlatokkal hatékonyabb, és a következtetéshez hozzájáruló tényező az növekvő megfelelés, azaz egyén könnyen követi a kezelési tervet.

Videójáték szemkezelés


Lehetséges, hogy a videójátékok kezelhetik az amblyopiát?
Úgy tűnik, hogy a videójáték-kezelés jobb kezelési hatásokat ér el, és ennek következtében magasabb vizuális élességet.

Binokuláris Látás Tréning Mint Aktív Kezelés a Lusta Szemre!

A binokuláris látás azon képességét jelenti, hogy mindkét szem együtt dolgozik egy csapatként, egyetlen, egységes képet hozva létre az agyban.

Mi is az a Dichoptikus Tréning?

A dichoptikus tréning beépíti a binokuláris stimulációt, amely korábban hiányzott az ambliopiás kezelési módszerekben.

Dichoptikus Tréning: Az ambliópia és egyéb látászavarok újszerű és hatékony kezelési módszere a dichoptikus tréning, amely különálló és egyidejű stimulációt használ mindkét szem számára.

Piros és zöld szemüvegek segítségével elkülönítjük a látási ingereket mindkét szem számára. A két szem független bevonásával erősítjük azokat egyenként, valamint megtanítjuk őket arra, hogyan dolgozzanak egyidejűleg együtt. Ez jelentősen javítja a binokuláris látást.