Munkatársaink

Mikolai Anikó

Okleveles aromaterapeuta, Funkcionális táplálkozási tanácsadó

Mikolai Anikó vagyok, okleveles aromaterapeuta Életem során megjelenő személyes nehézségeim és azokra keresett megoldások tereltek egész életemben a holisztikus szemléletmódhoz. Hitvallásom és saját tapasztalatom, hogy test-lélek-szellem egységében működünk.

A Vision Theraphy terápiás rendszerbe beépítettük a holisztikus módszerek közül a francia aromaterápiát és a funkcionális táplálkozást is, mely az egészség megőrzésében és a test öngyógyító folyamatainak aktiválásában tud segíteni. Az olfaktor terápia (szaglás útján bejuttatott illóóolaj) és a 100%-os tisztaságú terápiás illóolajokkal történő masszázsterápia hat a limbikus rendszerre a szimpatikus-, paraszimpatikus idegrendszerre és ezen keresztül hatással van az immunrendszer állapotára is. Különösen nagy hangsúlyt fektetünk a perinatális időszak feltérképezésére, melyek hosszútávú következményei kihatnak a kliens mindennapi életére, stresszkezelő képességére és mentális állapotára.

A központi és vestibuláris idegrendszerrel ezek az elváltozások mind kapcsolatban vannak és kölcsönhatásban működnek, s mivel a vizuális információ feldolgozása függ és egyben kihat más érzékszerveink működtetésére is (pl.hallás, szaglás, bőrünk állapota mint ekcéma vagy más irritációk) ezért ez a terület is fontos része és szorosan összefügg a gyermekek komplex
Vision Therapy terápiás kezelésének.