Munkatársaink

Dombrády Ildikó

Neuro-optometriai szemész, vision terapeuta

2000- ben nyitotta meg magánrendelését, és ezzel párhuzamosan klinikai gyakorlatot is szerzett Dr. Voght Gábor osztályvezető szemész főorvos mellett a Honvéd Kórház Szemészeti Fekvőbeteg Osztályán.

10 éve főként gyerekekkel foglalkozik. 

2016-tól részt vett egy 4 éves képzésen az Egyesül Államokban (COVD, posztgraduális), majd a viselkedés optometria (behavioring optometrist) és a látásterápia (vision therapy) területén folytatott tanulmányokat és megszerezte a doktori címét „A binokuláris látás és annak idegrendszeri kapcsolatai” című dolgozatával.

Magyarországra hazatérve megalapította a Diamond Optometria Vision Therapy Centrumot, mely hazánkban egyedülálló: a szemészetnek ezt a területét és a hozzá kapcsolódó speciális vizsgalatokat, illetve a társ szakmákkal összehangolt teljeskörű, személyre szabott fejlesztést csak itt vehetik igénybe a páciensek. Adaptálva az amerikai rendszert, a különböző terapeuták egyedi megközelítéssel kezelik és fejlesztik a gyermekeket.

 

A neuro-optometria rendelésén főként 5 éves kortól várja a pácienseit (szemészeti vizsgálat már 1, valamint 3 éves korban is javasolt).

 

A neuro-optometria vizsgálat kiterjed a 

▪        binokuláris látás képességre, 

▪        koncentráció-tanulási képesség összefüggéseire, 

▪        átfogó szemészeti kontrollra,

▪        belgyógyászati panaszok okozta szemészeti problémák összefüggéseire, 

▪        általános optometriai szemvizsgálatra.